Ongewone Beelden van Russische Special Forces in Syrië (VIDEO)

  De beelden uit Syrië beginnen op 00:45.

  0
  407

  Voor het eerst sinds Moskou te hulp schoot in Syrië, meer dan een jaar geleden, heeft de Russische TV nooit eerder vertoonde beelden getoond van ’s lands meest elite militaire eenheid tijdens het bijstaan ​​van het Syrische leger in de strijd tegen ISIS.

  De Special Forces zijn onderdeel van het Russische ministerie van Defense’s Special Operations Command. Deze werd opgericht in 2009 als onderdeel van een grootschalige hervorming van de Russische strijdkrachten.

  Sinds haar oprichting is de eenheid vermoedelijk betrokken geweest bij de veiligheid voor de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. Ook is de eenheid ingezet bij het neutraliseren van gewapende provocaties tijdens het historische referendum in maart 2014 in de Krim, wat resulteerde in de afscheiding van het schiereiland uit Oekraïne en hereniging met Rusland.

  Nu is de eenheid betrokken bij gevechten in Syrië, gericht tegen ISIS commandanten en als ondersteuning van de Syrische regeringstroepen tijdens belangrijke operaties.

  Hoewel het onduidelijk is hoe lang de eenheid is ingezet in de Syrische Arabische Republiek, werd volgens de commandant van de eenheid die in de video als “Col. Vadim” wordt aangeduid, de elite-groep ingeschakeld om de Syrische troepen te helpen bij de redding van een Russische officier. Deze werd neergeschoten met zijn piloot toen zijn Su-24 vliegtuig door Turkije werd neergeschoten boven terroristisch grondgebied in Syrië in november 2015. De piloot van de Su-24 werd gedood door terroristen, de officier werd echter met succes gered.

  In de video van afgelopen zondag is te zien dat een deel van de Russische Special Operations troepen zijn uitgerust met laser vizieren, thermische kijkers, laser afstandsmeters en moderne bolt-action sniper rifles, met inbegrip van wat lijkt op een Oostenrijkse SSG-08 geweer (dit geweer werd gedocumenteerd in augustus in Syrië door een onafhankelijke leger onderzoeksgroep).

  Ook draagt een van de Russische soldaten een Peltor geluidsreducerende communicatie headset. Peltor is in handen van het Amerikaanse bedrijf 3M. Deze uitrusting wordt ook door de Amerikaanse Special Operations eenheden gebruikt.

  Tip de Redactie

  Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

  BRONyoutube
  DELEN
  George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

  LAAT EEN REACTIE ACHTER