400 Migranten Bestormen Spaanse Enclave in Noord Afrika

  0
  472

  Ongeveer 400 migranten hebben afgelopen vrijdag de 6 meter hoge barrière tussen Marokko en het Spaanse enclave Ceuta bestormd.

  De storm van migranten die het Spaanse grondgebied probeerden binnen te dringen is het hoogste aantal van de afgelopen jaren. Het Rode Kruis meld dat de bestorming heeft geleid tot meer dan 100 gewonden onder de migranten waarvan er 25 in het ziekenhuis belanden. Door het voorval zijn er tevens twee politieagenten gewond die met alle macht de migranten probeerden tegen te houden, zoals vermeldt door El Faro de Ceuta.

  Volgens ooggetuigen bestormden de migranten de grens hekken in verschillende afzonderlijke gebieden met behulp van gereedschap, door de hekken door te knippen, evenals anderen die over het hek probeerden te klimmen. Autoriteiten zeggen dat het merendeel van de migranten mannen zijn uit zuidelijk Afrika. El Faro de Ceuta postte beelden van de mannen die luidkeels schreeuwden “Spanje! Spanje! Spanje!”

  De migranten golf is de grootste in meer dan een decennium waarbij de Spaanse grens beveiliging en de politie gemakkelijk overlopen werd. De grens beveiliging moest hierbij hulpeloos toekijken en ongeveer 20 procent van de migranten is hierbij spoorloos verdwenen. De route door het westelijke deel van de Middellandse Zee is voornamelijk genegeerd in de afgelopen jaren, de meeste Afrikaanse migranten reizen via Libië naar Italië.

  Staatssecretaris voor Veiligheid José Antonio Nieto heeft aangekondigd dat hij naar Ceuta zal reizen om de situatie te bekijken en zal hierbij met de officieren coördineren om grip te krijgen op de situatie.

  Terwijl de migrant stormloop de grootste doorbraak is in jaren, hebben de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla 7888 migranten opgevangen van januari tot oktober van dit jaar op basis van het Europese Unie (EU) grens agentschap Frontex. Frontex heeft eerder gewaarschuwd dat de migratie van de bevolking van West-Afrikaanse landen het grootste deel van de migranten zal omvatten voor de komende jaren in de EU.

  In oktober hebben ongeveer 220 migranten de grens bestormd bij Ceuta en nog eens 70 in Melilla. Zoals het geval was in migranten run van vrijdag, moest de politie de vereiste medische aandacht geven aan gewonde migranten terwijl het probeerde te voorkomen dat de honderden Afrikanen de oversteek probeerden te maken. Een duidelijke onderbezetting van het aantal manschappen.

  Zodra de gelukzoekers het EU-grondgebied hebben bereikt, moeten de migranten vaak weken wachten om te worden overgebracht naar het vasteland van Spanje, waar hun asielverzoek worden verwerkt.

  Ondanks de vele oversteek poging om Spanje binnen te komen via land, zijn er ook veel gevallen bekend van migranten die de reis, naar het Spaanse vasteland, probeerden te maken via zee. Eerder deze maand redden de autoriteiten 92 migranten in een geïmproviseerde boot, de meerderheid van hen van oorsprong uit Zuid-Afrika.

  Tip de Redactie

  Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

  BRONyoutube
  DELEN
  George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

  LAAT EEN REACTIE ACHTER