Een gewelddadige groep van migranten veranderden de nieuwjaarsfeesten van de Zweedse stad Malmö in een “oorlogsgebied” en schreeuwden ‘jihad, jihad!’. Daarnaast gooiden ze zwaar vuurwerk richting de aanwezigen.

Fotograaf Freddy Mardell was van plan een gezellig avondje uit te gaan tijdens Oud & Nieuw. Echter sloeg de sfeer snel om toen de asiel menigte hun barbaarse rooftocht in Malmö begon.

Hij beschrijft de gebeurtenissen als een horror film, er werd opgeroepen tot “jihad” terwijl moslims op het dak van auto’s stonden te springen in het centrum van de stad.

De heer Mardell vertelde aan Friatider: “Een baardaap sprong op het dak van een auto en schreeuwde herhaaldelijk ‘Jihad! Jihad!’

“Zweedse tieners verzamelden zich in een grote groep om te voorkomen dat ze werden beroofd.”

Volgens Freddy Mardell was de politie, die in groten getale waren afgekomen op festiviteiten, bang om hun auto’s te verlaten.

“Malmo is een verloren stad,” voegde Mr Mardell er aan toe en zei dat zelfs journalisten uit angst zijn vertrokken voor hun eigen veiligheid.

Een andere verslaggever zei: “Een verblijf in deze stad is het niet waard. Ik ga mijn leven niet langer riskeren.”

Na de schokkende beelden die online zijn gekomen, heeft de Zweedse politie toegegeven dat Malmö niet veilig is zolang ze de bendes niet kunnen stoppen.

Meerdere verontrustende incidenten werden gemeld op 31 december, met inbegrip van meer dan 50 gevallen van zwaar vuurwerk richting de politie, het openbaar vervoer en de hulpdiensten in het westen van Zweden alleen.

Beelden van de derde grootste stad van Zweden laten zien dat jongeren chaos en ravage aanrichten gedurende de nacht.

De chaos bij het Møllevang plein werd gefilmd door Jash Doweyko-Jurkowski, hij het omschreef het als een slagveld.

In een interview met thelocal.se, zei hij: “Op het plein waren zeker 20-25 mensen die mensen bestookten met zwaar vuurwerk maar ik moet hier wel bij zeggen dat dit alleen is wat ik heb kunnen zien. Er waren verschillende plaatsen op het plein, waar er met zwaar vuurwerk richting mensen werd gegooid.”

De politie bevestigde dat het gebied steeds vaker tijdens oud en nieuw wordt overgenomen door criminele allochtone bendes en geen garanties kunnen bieden voor de veiligheid ondanks dat de politie aanwezig is.

Woordvoerder van de politie Nils Norling zei: “Het is bekend dat wij jullie eigen veiligheid niet kunnen garanderen tijdens oud en nieuw. Er is een risico dat je geraakt kan worden door zwaar vuurwerk.

Er zijn verder geen arrestaties verricht en geen processen-verbaal opgemaakt tijdens nieuwjaarsnacht in Malmö.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER