Politie in Oostenrijk is op zoek naar vluchtelingen in opvangcentra die vrouwen in de nacht van 31 december in het centrum van de stad Innsbruck hebben omsingeld en aangerand.

De Oostenrijkse politie doorzoekt verschillende asielcentra in het westelijke gedeelte van de stad Innsbruck. Dit als vervolg op de 18 vrouwen die tijdens nieuwjaarsnacht zijn omsingeld, betast en aangerand, zoals gemeld door lokale media.

Politie commandant Martin Kirchler zei dat er geen duidelijke aanwijzingen zijn wie de daders precies zijn.

De politie zei dat de verdachten worden omschreven als Noord-Afrikaans en/of afkomstig uit het Midden-Oosten. Een van hen had een gebroken tand. Onderzoekers geloven dat het dezelfde groep is die al verantwoordelijk wordt gehouden voor tal van incidenten.

De verdachten zijn een groep van 5-6 mannen die vrouwen in het centrum van de stad in de nacht van 31 december hebben omsingeld en aangerand. De slachtoffers waren afkomstig uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Ernst Kranebitter, het hoofd van de onderzoekscommissie-groep, gaf aan dat er helaas weinig bewijs is die de aanvallers kan identificeren.

Drie slachtoffers maakten foto’s van de aanvallers met behulp van hun mobiele telefoon. Volgens Kranebitter zijn de foto’s helaas van slechte kwaliteit en identificatie aan de hand van de foto’s gaat lastig worden.

De gebeurtenissen in Oostenrijk dit jaar doen denken aan Keulen vorig jaar, toen honderden vrouwen zijn betast en beroofd door ‘asielzoekers’.

Aanrandingen door heel Oostenrijk

Vergelijkbare delicten vonden plaats in Wenen, waar drie vrouwen werden lastiggevallen. Ook in Salzburg hebben een aantal vrouwen zich gemeld.

De verschillende slachtoffers waren afkomstig uit Oostenrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland. De meeste van hen zijn tussen de 19 en 25 jaar oud. Het merendeel van de aanvallen werden gepleegd tussen 11:30-01:30 en 16 van de gemelde gevallen gebeurden op een plein in een stad.

In Graz, werd een 26-jarige vrouw aangerand door twee bebaarde mannen van buitenlandse afkomst tussen de 25 en 35.

Een 31-jarige vrouw in Salzburg werd seksueel misbruikt door een 18-jarige Afghaanse asielzoeker.

Drie vrouwen in Wenen zijn seksueel lastig gevallen op Nieuwjaarsavond. Een daarvan was net 16 jaar en werd aangerand door een taxichauffeur.

De aanvallen volgen een golf van seksueel geweld gepleegd door asielzoekers in Oostenrijk het afgelopen jaar.

In augustus werden negen Iraakse vluchtelingen en asielzoekers gearresteerd als verdachten in de verkrachting van een 28-jarige vrouw tijdens de vroege uren van 1 januari 2016.

In een ander zaak verkrachte een 20-jarige Irakese vluchteling een tien-jarige jongen in een zwembad in Wenen. De man werd in juni veroordeeld maar zijn veroordeling werd later verworpen. Dit gebeurde nadat rechters van het Hooggerechtshof zeiden dat ze niet konden vast stellen of het kind toestemming had gegeven.

Vorige maand meldde de Oostenrijkse krant Kurier dat het aantal seksuele aanvallen gepleegd door migranten in Oostenrijk meer dan verdubbeld is in 2016. Volgens statistieken zijn in 2015 in Oostenrijk 39 verkrachtingen gepleegd door asielzoekers. Over de eerste negen maanden van 2016 is het aantal asielzoekers in onderzoek voor verkrachting gestegen tot 91, een stijging van 133 procent in vergelijking met het cijfer van 12 maanden eerder.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER