Verontrustende beelden van een ‘gematigde Al Nusra JSF rebel’ in Syrië die zijn twee jonge dochters overtuigd om deel te nemen aan een zelfmoordmissie zijn afgelopen week online gezet door een bron vanuit Damascus.

Er wordt gedacht dat het een van de meisjes geweest kan zijn die achter een zelfmoordaanslag zit die vorige week een politiebureau in Damascus trof. Hoewel de link niet officieel kan worden geverifieerd zijn er sterke aanwijzingen dat het de kinderen uit het filmpje zijn.

In twee video’s neemt Abu Nimr, een bekende gematigde rebel samen met zijn vrouw afscheid van hun dochters, de acht-jarige Fatimah en de zeven-jarige Islam.

“Waarom stuurt u uw dochters op een zelfmoordmissie?” Vraagt ​​de cameraman. “Een is zeven en de andere is acht, ze zijn zo jong voor de jihad.”

“Niemand is te jong voor de jihad, de jihad is een plicht voor elke moslim,” antwoordt de vrouw, terwijl de familie ‘god’ prijst en de moeder de dochters omhelst en kust.

In de tweede film zeggen de twee meisjes zelf dat ze zullen deelnemen aan een zelfmoordmissie in Damascus.

‘Waarom laat je het niet over aan de mannelijke strijders? De mannen die gevochten en ontsnapt zijn uit de ‘groene bussen’?’ Het kind zegt verward ja, haar vader begint ondertussen andere vragen te stellen.

“Je wilt je toch niet overgeven zodat je verkracht en vermoord wordt door de ongelovigen? Je wilt ze vermoorden, toch? We zijn een glorieuze religie, niet een religie van vernedering, dat weet je toch?’

“Je hoeft niet bang te zijn, je gaat naar God, dat weet je he?” Zegt ​​hij tegen het jongere meisje.

De misselijkmakende beelden werden op grote schaal online gedeeld afgelopen woensdag. Het is niet bekend waar de video’s van de familie werden gefilmd, maar de vermelding van ‘groene bussen’ suggereert Aleppo, waar het regime deze bussen inzet voor het vervoer van zowel rebellen als burgers richting de naburige provincie Idlib na de herovering van de stad.

In oktober, volgens een schatting van de VN, waren er ongeveer 900 JFS-strijders onder de 8000 rebellen die het oostelijke deel van de stad controleerden voor de afgelopen vier jaar.

Verschillende verslaggevers in Syrië hebben gespeculeerd dat een van de meisjes achter een aanslag in Damascus op het station van afgelopen vrijdag zit, waarin een jong meisje in een politiebureau liep in al-Midan en vroeg om het toilet voordat er een bom ontplofte op haar of het werd op afstand ontploft.

Staatsmedia melden dat het deze kinderen zijn geweest van rond de zeven jaar oud. Drie politieagenten raakten gewond, maar niemand behalve het meisje werd gedood in het incident.

Gister kwam naar buiten dat de ‘vader’ Abu Nimr afgelopen week is omgekomen.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER