Achter bijna elke liberale kruistocht van de afgelopen decennia, de sponsoring van de ja-campagne tijdens het Oekraïne referendum, de Syrische vluchtelingen crisis en de anti Donald Trump protesten is er één man die vanuit de achtergrond stevig de touwtjes in handen heeft gehad: George Soros.

Nu is er echter naar boven gekomen dat George Soros via zijn Open Society Foundation één van de grote financierders zal zijn achter Facebook’s nieuwe “third-party fact checker” organisatie.

Deze organisatie heeft als missie het aanmerken en censureren van “nep nieuws” met als doel bepalen wat jij mag lezen. Een moderne variant van de gedachten politie zoals beschreven in het boek 1984 van George Orwell.

Afgelopen week postte Facebook een persbericht op hun website met een uitgebreid plan om gebruik te gaan maken van een “third-party fact checker” organisatie, bekend als The Poynter Institute, voor het tegen gaan van “nep nieuws.”

Facebook Fact Checking Service Gefinancierd door George Soros

De rol van de gedachten politie zal bestaan uit het beoordelen van nieuwsberichten en het censureren van alles wat ze achten “nep” te zijn zodat dit soort berichten niet of nauwelijks zichtbaar zijn in de nieuws feed van Facebook.

Dit roept echter een aantal vragen op zoals wat valt er precies onder nep nieuws (vallen bijvoorbeeld opinies tegen de gevestigde orde onder de noemer nep nieuws), wie zijn de personen die zo’n machtige positie krijgen voor het toezien en bepalen van dit soort nieuws en wie zegt dat hun niet gaan censureren op nieuws dat niet onder hun eigen mening valt?

Een dergelijke organisatie met zoveel macht zou toch enigszins transparant moeten zijn met publieke financierders uit alle hoeken van de maatschappij, toch?

Blijkbaar is dit dus niet het geval. Uit een overzicht op de website van Poynter’s blijkt dat de organisatie wordt gefinancierd wordt door tal van (s)linkse miljardairs, waaronder George Soros Open Society Foundations, de Bill & Melinda Gates Foundation en Google en Ebay oprichter Pierre Omidyar’s Omidyar Network. Duidelijk een bilateraal gezelschap..

The Poynter Institute

Veel bekende namen die al tijden opereren onder de vlag van een globalistische agenda. Bij deze dus gefeliciteerd met het kiezen van deze “onpartijdige” fact checker organisatie meneer Zuckerberg.

Het wordt steeds duidelijker dat de gevestigde orde grip probeert te krijgen op de anders denkenden. De vrijheid van meningsuiting komt steeds verder in de verdrukking en misschien wordt het nu toch echt eens tijd dat de mensen naar alternatieven gaan kijken voor hun dagelijkse dosis social media.

Er staan al goede alternatieven klaar zoals gab.ai of minds, het zal echter nog een tijd duren voordat het merendeel van de bevolking de ernst van de situatie inziet en de overstap durft te maken.

Welkom in 1984.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

2 REACTIES

  1. Wat gebeurd er als al die z.g. ”Gedachtenpolitie” links zijn georiënteerd dan wordt rechts de mond gesnoerd. Eigenlijk wordt Nederland dan een dictatoriaal staatje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER