Terwijl in Europa het kerstfeest en de kerstgedachte worden aangevallen hebben zich in Aleppo duizenden burgers verzameld bij de eerste kerstboom van de stad sinds er gevechten met terroristen uitbraken in 2012.

De mensen van Aleppo hebben veel te lang moeten wachten op dit moment.

Nadat terroristische groeperingen de stad in 2012 overnamen, werden kerst en alle andere christelijke feestdagen niet alleen geannuleerd maar werden zij vervangen door vernietiging, slachting en wanhoop.

Voor vier ondraaglijke jaren woonden burgers in een stad die was belegerd door ’s werelds meest gruwelijke aanhangers van ISIS, Al-Qaeda, Al-Nusra en alles wat zich daarbij aansloot.

Maar sinds December 2016 is er weer plaats voor de kerstgedachte.

Na maanden van felle strijd heeft het Syrische leger met behulp van Russische ondersteuning vanuit de lucht, technische bijstand en special forces, eindelijk de grootste stad van het land bevrijd van het schrikbarende terroristische bewind.

Zolang de mainstream media blijft sympathiseren met de terroristen voor een vrije aftocht en het vol blijven houden van leugens over het lot van de stad, is er 1 ding zeker – niets kan de kerstgedachte en vreugde stoppen!

Na 4 jaar heeft deze een weg terug gevonden naar de harten van de mensen die deze ontberingen hebben moeten doorstaan ​​en meer hebben opgeofferd dan de wereld ooit kan bevatten of begrijpen. Deze mensen hebben het echt verdiend.

Balkons van huizen rond het plein werden versierd met Syrische en Russische vlaggen. Honderden mensen van de christelijke minderheid van wat eens de grootste stad was van Syrië, vierden een symbolische terugkeer naar het normale leven, na de herovering van de stad door regeringstroepen eerder in December.

Een brassband speelde bijpassende liederen en velen filmden de ceremonie – een ongewoon beeld van het normale leven in deze door oorlog verwoeste stad.

Ondertussen is de door de VN bewaakte evacuatie van rebellen en burgers, die niet willen leven onder controle van de regering, bijna afgerond. Regeringstroepen zullen over enkele dagen de oostelijke wijken van Aleppo binnen trekken.

Merry Christmas, Aleppo!

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER