Amerikaanse gepantserde troepen zullen deze week aankomen op een Duitse haven als onderdeel van een militaire wisseling om de NAVO te versterken.

Vervolgens zullen de tanks per spoor naar Polen worden verzonden, dit vertelde woordvoerder Peter Cook van het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag in een briefing.

De tanks en andere voertuigen zullen worden gelost op de Noord-Duitse haven van Bremerhaven en zullen vervolgens worden verzonden per spoor naar Polen. Daar zullen ze worden ingezet als onderdeel van de European Reassurance Initiative (ERI) volgens Cook.

“Tanks en vrachtwagens zijn gepland om deze week te arriveren in Europa van het Third Armored Brigade van de Fourth Infantry Division van Fort Carson in Colorado”

De ERI werd in 2014 gelanceerd en uitgebreid in 2016 om vermeende Russische agressie tegen de NAVO-lidstaten af ​​te schrikken in Oost-Europa.

Het ministerie van Defensie kreeg $ 1.7 miljard voor de financiering van de ERI militaire opbouw in Europa in zijn begroting voor het fiscale jaar 2017.

De NAVO plant momenteel 4.000 troepen in het Oostzeegebied voor mei 2017.

Rusland heeft herhaaldelijk verklaard dat het opstellen van troepen en materieel aan de Russische grenzen een vorm van provocaties zijn die de regio en de wereld kunnen destabiliseren.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER