Terwijl de mainstream media blijft pushen over de ernst en problematiek van “nep nieuws,” heeft donderdagavond CNN een valselijke beschuldiging geuit richting Rusland over de represailles tegen Amerikaanse kinderen door het sluiten van een Anglo-Amerikaanse School in Moskou.

Kort na de aankondiging van de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland, beweerde CNN dat een anonieme Amerikaanse functionaris die was “ingelicht over de kwestie” had gemeld dat in Moskou de school werd gesloten.

“Russische autoriteiten gaven opdracht tot sluiting van de Anglo-Amerikaanse School in Moskou, zoals de Amerikaanse functionaris vertelde. De opdracht van de Russische regering om de school te sluiten, waarop kinderen van het Amerikaanse, Britse en Canadese ambassade personeel les krijgen”, meldde CNN.

De leugen werd snel ontkracht door een woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Amerikaanse functionarissen vertelden anoniem tegen de media dat Rusland de Anglo-Amerikaanse School in Moskou sloot als een vergeldingsmaatregel,” woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken schreef op haar Facebook-pagina over de melding door CNN’s. “Dat is een leugen. Blijkbaar heeft het Witte Huis al haar geloofwaardige kansen verloren en is het begonnen met het verzinnen van sancties tegen haar eigen kinderen. ”

Zakharova beschuldigde CNN voor het verspreiden van “valse informatie zoals geciteerd door ‘officiële’ Amerikaanse bronnen.”

Op vrijdag reageerde de Russische president Vladimir Poetin op de nieuwe sancties door beschamend uit te halen richting de Amerikaanse president Barack Obama, waarin staat dat hij zal wachten tot president-elect Donald Trump aantreedt om de betrekkingen tussen de twee landen te verbeteren. Poetin wenste Obama een Gelukkig Nieuwjaar en nodigde kinderen van Amerikaanse diplomaten uit om Oud & Nieuw te komen vieren bij de kinderen in het Kremlin.

CNN heeft het nep-nieuwsbericht niet teruggetrokken en de fout ook niet erkend.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

1 REACTIE

  1. Westerse journalisten zijn het andere leger van de NAVO.Poetin al jaren in een kwaad daglicht wordt gesteld door de media en de politiek.Het anti-Russische propaganda is in Nederland verschrikkelijk.Elke dag is er wel ergens een klein dingetje over Rusland en het is áltijd negatief…

LAAT EEN REACTIE ACHTER