Te midden van een lawine van zelf replicerende meldingen over “Russische hackers”, vroeg Donald Trump zich af hoe Rusland de schuld kan krijgen van het hacken van de DNC server als de servers zelf niet onderzocht zijn door de FBI.

“Het Democratische Nationale Comité heeft geen toestemming gegeven aan de FBI om te onderzoeken of de computers vermoedelijk werden gehackt door Rusland.” President-elect Trump verzond deze tweet nadat de DNC bevestigde dat de FBI er niet in geslaagd was hun eigen personeel te sturen om de servers te controleren.

“Dus hoe en waarom zijn ze zo zeker over het hacken als er zelfs nog nooit een eigen onderzoek van de servers is gedaan? Wat is er aan de hand?” vroeg Trump zich af in een tweet.

Trump’s zorgen werden geuit op dezelfde dag dat de directeur van de National Intelligence, James Clapper, de Amerikaanse inlichtingendiensten verdedigde in hun oordeel dat Russische agenten zich hebben bemoeid met de Amerikaanse verkiezingen. Vervolgens zijn de gehackte documenten via wikileaks naar buiten gebracht.

Clapper stopte kort om te verklaren dat de DNC servers hack een “oorlogsmisdaad’ is, terwijl hij de Senaat vertelde dat Rusland haar cyber spionage operaties heeft opgevoerd.

James Clapper in zijn reactie op de DNC hacks

In een reactie op Clapper’s verklaring, vertelde John McAfee, de grondlegger van McAfee antivirus software, dat Clapper zich bezighoudt met de “meest misleidende propaganda” die ooit aan het Amerikaanse publiek is verteld. McAfee voegt toe: “onze inlichtingen gemeenschap is zo onwetend en naïef dat ze allemaal moeten worden vervangen.”

Herzien Rapport DNC Server

Terwijl een herzien rapport over de vermeende Russische spionage-activiteit volgende week zal worden vrijgegeven aan het publiek. Werd een gezamenlijk rapport met “informatieve doeleinden” van de FBI en Homeland Security reeds vorige week vrijgegeven. Het propaganda document getiteld ‘GRIZZLY STEPPE – Russian Malicious Cyber Activity‘, werd door president Obama als basis gebruikt om Russische diplomaten het land uit te zetten en voor Clapper om zijn beweringen van de Russische inmenging te verdedigen.

Terwijl het hack schandaal hysterische proporties aanneemt in de VS verteld de DNC adjunct-directeur dat de FBI nooit de moeite heeft genomen om de DNC server te controleren door middel van een forensische analyse die naar verluidt werd gehackt door de Russen.

“De DNC had verschillende ontmoetingen met vertegenwoordigers van de FBI Cyber ​​Division en Washington (DC). Echter heeft de FBI nooit verzocht tot toegang tot de DNC’s computer servers.” Eric Walker, de DNC adjunct directeur communicatie, vertelde BuzzFeed News dit in een e-mail.

In plaats daarvan heeft de FBI de computer uitbesteed voor een forensische analyse van het IT-beveiligingsbedrijf CrowdStrike die in mei 2016 met de vinger wees richting Moskou.

“CrowdStrike is vrij goed. Er is geen reden om niet te geloven dat wat zij gevonden hebben niet juist is.” vertelde een medewerker van inlichtingendienst aan BuzzFeed, “We hebben er alle vertrouwen in dat Rusland achter de hacks zit”.

Kritiek op de Inlichtingen Diensten

Drie cyber security bedrijven werden ondervraagd door BuzzFeed en die bevestigden allemaal dat normaal de FBI zelf hun forensisch onderzoek doen bij dit soort vermeende hacks, echter dit keer werd die taak uitbesteed.

De Amerikaanse president-elect Trump uitte ook kritiek richting de beoordeling van Amerikaanse inlichtingendiensten over het fiasco van de IT beveiliging van DNC server.

Trump heeft zich aangesloten bij een groeiende groep van security experts, die twijfelen over de feitelijke informatie in het 13-pagina’s tellende rapport ontworpen om Moskou de schuld te geven.

McAfee verklaarde verder dat het rapport van 29 december is gebaseerd op vier zogenaamde pijlers: “de Russische taal werd gevonden in de malware die naar verluidt werd gebruikt om de DNC server te hacken. Er werd een Russisch toetsenbord gebruikt om de systemen binnen te dringen in de VS. De kwaadaardige code werd gecompileerd in een tijd dat overeen kwam met het dagdeel in Moskou. En als laatste, de gebruikte IP-adressen waren Russisch.”

“Als de CIA Rusland zou hacken, dan zijn de eerste dingen die je niet zou doen: typisch Amerikaanse verwijzingen gebruiken in de software. Je zou de tijd en datums in de software naar een andere tijdzone laten verwijzen. En je zou absoluut niet een IP-adres gebruiken dat te herleiden is naar jou.”

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

2 REACTIES

  1. Hi. Does Google do the translating (to English) on your site?
    I’m curious because your site has some amazing and interesting articles, but some of the sentences/thoughts are a bit confusing, as they might be off by a word or two.
    🙂

    • Hi, you can try to translate them with google translate but because its a machine translation it will never be as good as a human translation. I still hope you can understand the context when doing a browser based translation. Thank you for your comment 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER