Sawsan Chebli, een dochter van een Palestijnse immigrant, is benoemd tot nieuwe Berlijnse staatssecretaris voor de coördinatie van de deelstaat.

Echter is de aandacht gericht op haar recente opmerkingen ter ondersteuning van de sharia wetgeving.

Het Berlijns senaat lid, tevens voormalig vice-voorzitter van Buitenlandse Zaken en islamitisch rijzende ster van de Duitse politiek Sawsan Chebli, timmert hard aan de weg om een plek te bemachtigen binnen het ​​nieuwe kabinet.

De benoeming door de rood-rood-groene coalitie heeft geleid tot bezorgdheid na een recent interview waarin ze zich uitsprak, over haar standpunt, dat de sharia wetgeving perfect verenigbaar is met eeuwenoude Duitse samenleving.

In een interview, samen de uit Berlijn afkomstige sociaal-democratische partij steunende burgemeester Michael Muller, sprak ze zich niet alleen verdedigend uit over de sharia maar benoemde ze vooral de achterdocht door vele Duitsers, die ze beschuldigde van het niet te begrijpen wat sharia betekend. Ze ging hierbij vooral de aanval aan tegen de “anders denkenden”.

Kritiek uitend op de leden van anti-migratie partij Alternatief voor Duitsland (AfD), zei ze dat hun standpunten ten aanzien van buitenlanders hun fundamenteel on-Duits maakt.

In gesprek met de Franzfurter Allgeimeine Zeitung, zei ze: “Mijn vader is een vrome moslim, hij spreekt nauwelijks Duits, kan lezen noch schrijven, maar hij is meer geïntegreerd in onze maatschappij dan veel leden van de AfD die onze grondwet in twijfel trekken”.

De meest populaire Duitse krant die Welt meldde deze zondag dat terwijl de politicus het beeld van de perfecte “succesvolle geïntegreerde migrant” probeert te zijn – ondanks het feit af te stammen van statenloze analfabete ouders – toch “scheuren” vertoond door haar steun aan de islam gerelateerde vrouw onvriendelijke wetgeving.

In augustus klaagde ze dat, in het politieke debat, de Duitse nationale wetgeving en de sharia gepresenteerd worden als tegenstrijdig met elkaar. Ze zei hierbij: “Iedereen praat over de sharia, maar bijna niemand weet wat de sharia betekent”.

Als opmerking gaf zij dat de sharia “grotendeels bestaat uit de relatie tussen God en de mens”, Chebli zei “Sharia past absoluut thuis in Duitsland.”

In een brief aan burgemeester Muller, ingezien door die Welt, heeft een vooraanstaand lid van de regerende christen-democratische partij van Angela Merkel zich uitgelaten over de uitspraken van Chebli.

Haar opmerking hierbij was: “Het is schadelijk voor het vreedzaam samenleven in onze Berlijnse stad, als een Sharia liefhebbende minister zoals Ms. Chebli verantwoordelijkheid uitoefent binnen de overheid.”

“Er kan hiervoor geen goedkeuring zijn met betrekking tot de kwestie. Ik verwacht een duidelijk onderscheid van een lid van de regering en haar standpunten ten opzichte van de onmenselijke sharia wetgeving.”

Zoals wellicht gelezen op andere nieuwssites, is de SPD fractie van Berlijn en burgemeester Muller uiterst vriendelijk ten opzichte van migranten. Als het aan de nieuwe staatssecretaris van Berlijn ligt, zal de sharia vriendelijke Chebli de relatie tussen de centrale overheid en de migranten-stad Berlijn gaan overzien.

Bron: die Welt

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER