De lijst van Isis bevat Nederlandse doelwitten zoals kerken, bekende hotels, drukke cafés, straten, markten en openbare plaatsen.

Volgens een bericht op de website Vocativ, heeft de Islamitische Staat een lijst vrijgegeven met namen en adressen van duizenden kerken, bekende hotels, drukke cafés, straten, markten en openbare plaatsen in westerse landen, waaronder in Nederland, en spoort haar jihadistische aanhangers aan om hen op deze lijst te richten tijdens de feestdagen.

De lijst van potentiële doelwitten werd verspreid via de pro-ISIS “Secrets of Jihadis” social media groep op Telegram, “de groep biedt handleidingen voor het gebruik en de voorbereidingen van wapens en explosieven voor aspirant-aanvallers” volgens Vocativ.

De boodschap roept de “zonen van de islam” op “kerken, bekende hotels, drukke cafés, straten, markten en openbare ruimtes” aan te vallen. De boodschap geeft vervolgens een lijst van duizenden adressen in vier westerse landen: Canada, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten.

Vocativ verteld verder dat de oproep bedoelt is om door jihadisten de westerse straten te veranderen in “rivieren van bloed”:

Een gebruiker onder de naam van “Abu Marya al-Iraqi” postte een Arabisch-talig bericht waarin hij oproept tot “bloedige festiviteiten tijdens het christelijke Nieuwe Jaar.” De plannen van de groep zijn om met een netwerk van lone wolf aanvallers het “christelijke Nieuwe Jaar in een bloedige horrorfilm te veranderen, die [de ongelovigen] zal dwingen zich te verbergen in hun holen tijdens hun vakantie en berouw zullen hebben voor de deelname van hun land in de oorlog tegen de islamitische Staat.


“De lone wolves zullen de straten veranderen in rivieren van bloed, door geweld, explosies en vergiftiging,” schreef hij.Vocativ merkt op dat de gruwelijke aanslag op de kerstmarkt in Berlijn afgelopen week, waarvoor ISIS de verantwoordelijkheid heeft opgeëist, precies in lijn valt met de oproep van de groep om openbare plekken aan te vallen in de “coalitie landen.”

Inmiddels is de verdachte voor de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt gedood in Milaan. De terrorist Anis Amri, een Tunesische, kon door de Duitse autoriteiten niet worden uitgezet na het ontkennen van asiel vanwege zijn vage verleden.

Kort na zijn dood gaf de Islamitsche Staat een video vrij van Anis Amri waarin hij zijn trouw uitspreekt richting Isis.


Wat de aanslag nog wranger maakt, Anis Amri stond onder toezicht door de geheime diensten voor banden met islamitische extremisten en was alsnog in staat was om “de dodelijkste aanslag op Duitse bodem sinds 1980” in de hoofdstad van het land stad uit te voeren. Er was zelfs al meerdere malen gewaarschuwd door de geheime dienst in Marokko.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER