Franse vrouwen zijn een tegenaanval begonnen om gebieden terug te winnen die zijn veranderd in no go zones door moslim mannen. In een schokkend rapport wordt bloot gelegd wat de huidige stand van sociale segregatie is, veroorzaakt door de massale migratie.

Een vrouwenrechten actiegroep is begonnen met het organiseren van demonstraties en protesten in een poging de straten te heroveren in de overwegend islamitische wijken die volledig gedomineerd worden door mannen.

La Brigade des Mères, een actiegroep die er op gericht is om de gelijkheid in geslachten te herstellen in de onrustige Franse ‘banlieues’, zegt dat vrouwen in veel gemeenschappen te bang zijn om over straat te lopen, voornamelijk door bendes van jonge mannen die regeren over de straten.

In een schokkende documentaire, opgesteld door de tv-zender France 2, laat men zien hoe vrouwen niet welkom zijn in bars en cafés in de gebieden met een moslimmeerderheid. Veel mannen zijn openlijk vijandig tegenover hun aanwezigheid in het openbaar.

Pascale Boistard, de minister van vrouwen rechten, verklaarde: “Er zijn gebieden in ons land waar vrouwen niet langer kunnen komen.”

De verontrustende onthullingen komen op een politiek gevoelig moment voor Frankrijk, dat presidentsverkiezingen zal houden in maart waarbij Marine Le Pen een grote kans maakt om te winnen.

De houding tegenover immigratie is radicaal verhard in het land na de verwoestende terroristische aanslagen in Parijs en Nice, het Front National staat klaar om te profiteren van de angst van de mensen over de erosie van de Franse identiteit.

Marion Maréchal-Le Pen, de nicht van partijleider Marine, stortte zich onmiddellijk op de rapporten en gaf aan dat de Republiek wordt verdrongen door de sharia.

Voor de documentaire trokken twee dappere vrouwen van La Brigade des Mères met verborgen camera’s de voorstad Sevran van Parijs in, deze wijk was het centrum van de 2005 rassenrellen en staat bekend om de moslim meerderheid.

Nadia Remand en Aliza Sayah bezochten de straten en cafés van de beruchte banlieue om een beeld te krijgen hoe “welkom” de vrouwen waren in de openbare ruimtes.

Zodra ze bij een bar / cafe stonden, die volledig gevuld was met jonge mannen, kwam de eigenaar naar hen toe en vroeg wat zij daar deden, en of ze stonden te wachten op een man.

Toen de vrouwen zeiden dat ze aan het wachten waren, adviseerde hij hen: “Het is beter om buiten wachten. Er zijn mannen hier binnen.”

Toen de vrouwen zeiden dat het heel normaal was dat vrouwen en mannen samen in een bar verblijven riep een andere jonge man: “Er zijn mannen hier binnen!”

Hij vervolgde: “In dit café is er geen vermenging. Je bent in Sevran, je bent niet in Parijs. Het is een andere mentaliteit.”

De man zei dat deze Parijse voorstad als een “bled” is – Een Franse term voor het geboorteland van een islamitische migrant uit Noord-Afrika.

In Lyon, de op één na grootste stad van Frankrijk, laat de documentaire zien dat vrouwen zich bewust anders kleden om te voorkomen dat ze bedreigd of mishandeld worden door moslimmannen.

Een jonge vrouw vertelde de zender dat ze alles doet wat ze kan om niet opgemerkt te worden, met inbegrip van het dragen van wijde broeken en het vermijden van rokken en make-up.

Toen haar werd gevraagd waarom, antwoordde ze: “Omdat ik bang ben, zo simpel is het.”

Andere vrouwen in de zuidelijke stad vechten wel terug om de wijken terug te winnen voordat ze veranderen in no go zones.

Het Collectif des Femmes – een lokale groep van vrouwen – organiseert regelmatig protest marsen door de straten en langs cafés die alleen worden bezocht door jonge moslimmannen.

Brigitte Desmet, een van de leiders van de beweging, zei dat de protesten niet zijn bedoeld om moslims aan te vallen, maar om hen aan te moedigen deel te nemen aan de Franse samenleving en niet te blijven hangen in hun barbaarse ideologie.

In een video reactie op de documentaire, zei mevrouw Maréchal-Le Pen dat er inmiddels genoeg bewijs is dat sommige delen van het land “niet langer vallen onder Frankrijk omdat de islamitische sharia wet zijn greep heeft gevonden”.

Ze zei: “Het is niet langer de wet van Frankrijk die van toepassing is, ook is het niet de wet van de Republiek, we zijn getuige van de oprichting van mini kalifaten waar de islamitische wet, de sharia, er elke dag geldt.

“Ik ben er van overtuigd dat deze onthullingen de breuken tonen die de Franse bevolking verdelen. Door dit soort mensen, die helaas de Franse nationaliteit hebben maar, met wie we bijna geen overeenkomsten hebben.”

“We hebben niet dezelfde voorouders, we hebben niet dezelfde geschiedenis, we hebben niet dezelfde cultuur, we hebben niet dezelfde wet, we hebben niet dezelfde manier van leven.”

Bron: express.co.uk

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER