Politie en demonstranten botsen over immigratie chaos in de straten van Kopenhagen.

Opnieuw zijn er gewelddadige botsingen tussen de politie en pro-immigratie protest groepen in Kopenhagen uitgebarsten, dit heeft afgelopen weekend geleid tot de arrestatie van 11 personen.

De politie had hun handen vol om confrontaties tussen pro-immigratie antifa demonstranten en de “Patriottische Europeanen Tegen de Islamisering van het Avondland” groep, PEGIDA, te voorkomen.

Een video van de dramatische clash legt het moment vast waarop de oproerpolitie de ‘liberale’ pro-immigratie demonstranten probeert te stoppen met het bereiken van de nationalistische groep PEGIDA.

De open grenzen hooligans – die spandoeken bij hun hadden “maak racisten weer bang” – zetten vuilnisbakken en stukken hout in brand en staken een “vreugdevuur” aan in het midden van de weg voordat de politie zich fysiek tegen hun keerde.

Erg bizar, een demonstrant verkleed als kerstman hield een bordje omhoog met de tekst “de Kerstman zegt nee tegen racisten”.

De politie moest een aantal branden blussen en wegen deblokkeren.

De politie heeft bevestigd dat er 11 mensen werden gearresteerd, de politie weigerde verder te zeggen vanuit welke protest groep de arrestanten kwamen.

De oproerpolitie verhinderde een ontmoeting – gehouden in verschillende delen van de stad – tussen de twee protest groepen.

Politie woordvoerder Rasmus Skovsgaard zei dat de arrestaties werden gemaakt tegen vandalisme en schendingen van de openbare orde, evenals een geval van geweld tegen de politie.

Ongeveer 100 mensen woonden het pro-immigratie protest bij, volgens de woordvoerder. Informatie over het aantal mensen aan de kant van het PEGIDA protest wordt niet genoemd.

PEGIDA werd in 2014 opgericht door de Duitse nationalist Lutz Bachmann.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER