Drie Afrikaanse migranten zijn in de cel beland nadat ze hulpverleners bij een asiel opvang in Italië hebben bedreigd met de dood tenzij ze meer geld zouden krijgen en betere kwaliteit van het eten dat er wordt geserveerd.

De mannen, een uit Nigeria en twee uit Gambia, lieten hun ware aard zien toen ze zich tegen de vrijwilligers keerden.

Het schokkende incident vond plaats in een asielzoekerscentrum in de zuid Italiaanse stad Potenza.

Volgens lokale verslaggevers kregen de mannen voedsel, kleding en een dagelijkse toelage van 5 euro, maar waren niet tevreden en riepen: “Als jullie ons niet meer geld en beter eten geven, zullen we jullie doden!”

De migranten ontvoerden twee hulpverleners en dreigden de kelen van de medewerkers door te snijden, daarnaast probeerden ze een rel te starten in de opvang faciliteit.

Vervolgens werd de politie gebeld en konden de drie mannen worden aangehouden, ze brachten drie dagen in de gevangenis door en werden vervolgens vrijgelaten zonder verdere actie.

De Italiaanse krant Il Giornale reageerde woedend over de aanval en zei: “Het merendeel van de migranten in deze centra eisen meer geld, beter voedsel – dat voldoet aan hun ‘standaarden’ – en betere leefomstandigheden waarbij ze zich thuis voelen.”

“Ze eisen ‘respect’ en ‘menselijkheid’ maar bedreigen vervolgens degenen te slachten die hen proberen te helpen.

“En niemand praat over werken. En dan zijn er mensen die durven zeggen dat dit valt onder integratie.”

Italië bevindt zichzelf inmiddels aan de frontlinie van de crisis met veel Afrikaanse migranten die Zuid Italië langzaam maar zeker zijn gaan bezetten na het maken van verraderlijke overtocht over de Middellandse Zee, vaak in gevaarlijke en niet-zeewaardige schepen.

Tienduizenden gelukzoekers bezetten inmiddels de overvolle en smerige kampen verspreid over het berooide gebied. Het land worstelt met de enorme toestroom van Afrikanen die hun weg naar Europa proberen te vervolgen.

Bron: express.co.uk

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER