Wat is het Meest Corrupte Land in Europa ?

0
624

Veel Europeanen geloven dat de corruptie in Europa toeneemt maar welk land heeft eigenlijk het hoogste percentage corruptie?

75 procent van de ondervraagde Europeanen in 2013 zeiden dat ze geloofden dat corruptie wijdverspreid is over heel het continent en het alsmaar erger wordt. Volgens de RAND Corporatie, kost Europa’s toenemende corruptie bijna een miljard euro per jaar.

Oekraïne is een van de meest corrupte landen in Europa. De hoogste percentages van de corruptie in Oekraïne gebeuren bij voertuig inspecties, politie interacties, de gezondheidszorg, het gerechtelijk systeem, en het hoger onderwijs.

Wat zit er achter deze ongebreidelde corruptie in Oekraïne en en wordt er iets gedaan om het te stoppen? Bekijk de toegevoegde video om het uit te vinden.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

LAAT EEN REACTIE ACHTER