Het Middle East Media Research Institute (MEMRI) heeft een vertaling van een interview vrijgegeven, waarin directeur Hamid Sadeghi van “Kinderen en de Toekomst” heeft gesproken over een nieuw pretpark in Iran genaamd Stad van de Spelen voor Revolutionaire Kinderen.

De stad is een ‘pretpark’, waarin kinderen van 8 tot 13 jaar doen alsof ze soldaten zijn die vechten tegen alle Iraanse vijanden: Israël, de Verenigde Staten, IS en Saudi-Arabië.

Sadeghi werd geïnterviewd door Raja News, MEMRI omschrijft dit media bedrijf als een “spreekbuis van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran.” De manier waarop hij het park beschreef maakte het meer als een kermis tentoonstelling, die in september voor een paar weken liep, met een optie om het park uit te breiden als het populair was. Hij beweerde dat er een grote vraag is naar het park. Het park is gratis te bezoeken voor kinderen in de beoogde leeftijdsgroep.

“In het City of Games, proberen we de kinderen te leren over gevechten, de Heilige Defensie en de huidige globale vraagstukken door middel van spelletjes, amusement, en groepsactiviteiten,” legde Sadeghi uit.

MEMRI merkt op dat “Heilige Defensie” verwijst naar de Iran-Irak oorlog, die duurde voor het grootste deel van de jaren 1980 en doodde tot een miljoen mensen aan beide zijden.

Sadeghi zei dat de ervaring begon met “culturele experts” tijdens het onderwijzen van de sjiitische theologie aan de kinderen. Dit alles met inbegrip van de benoeming van de Imam Ali als opvolger van Mohammed en de eerste “kalief,” de sleutel tot het verschil tussen de sjiitische en de soennitische islam.

De kinderen, gekleed in militaire uniformen, werden vervolgens door verschillende activiteiten gestuurd zoals “het simuleren van de strijd tegen de vijand” en het leren van eenvoudige gevechtstechnieken, zoals “afvuren van plastic artilleriegranaten op een gesimuleerde vijand, evenals richten en het afvuren van een geweer met plastic kogels op Netanyahu en de Amerikaanse en Israëlische vlaggen. ”

Met andere woorden, de Iraanse regering leert haar kinderen om plastic kogels te schieten op een beeltenis van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Na het slikken van een flinke dosis propaganda over de glorieuze overwinning van Iran in de Iran-Irak oorlog, werd de kinderen getoond wat het is om tegen te ISIS vechten in Syrië, met inbegrip van de verdediging van het Heiligdom van Zaynab moskee. Deze is gelegen in Damascus en bevat de overblijfselen van de kleindochter van Mohammed, zoals wordt geleerd in de sjiitische traditie. Dit onderdeel van de tour bestaat uit tamelijk realistische militaire oefeningen, zoals kruipen door brandzones, prikkeldraad versperringen en het gebruik van zandzakken voor dekking.

De kinderen speelden ook een woord spel dat bestond uit “het vinden van kogels die elk een letter op de huls hebben” en hiervan woorden en zinnen moesten maken.

De laatste oefening was bedoeld om kinderen te leren dat “de belangrijkste elementen voor het bereiken van de overwinning zijn; wijsheid en intelligentie voor het bestrijden van de vijand.”

Na een klein uurtje zijn de kinderen klaar met hun parcours en mogen ze weer terug naar hun ouders.

Tip de Redactie

Heb je een tip of wil je ook artikelen schrijven? Neem dan contact op met de redactie.

BRONmemri
DELEN
George Maduro (1978) is sinds november 2016 eindverantwoordelijke en online redacteur bij Altnews. Hij studeerde Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Interesses: Europese Unie, Politiek, Tech, Immigratie en Schaduw Regering

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER